Gratis NL verzending vanaf 99 euro
Deskundig Advies
Groot aanbod van Hoge kwaliteit
Welke schuurpapier korrel?
Welke fijnheid schuurpapier heb ik nodig?
Schuurpapier soorten
Wij van Papierschuur kunnen ons voorstellen dat ons aanbod u kan overrrompelen. Om te beginnen moet u een selectie maken tussen zo veel verschillende vormen en maten. Rond, met gaatjes, zonder gaatjes, vierkant, banden en nog veel meer soorten zijn in ons aanbod opgenomen. Gelukkig heeft elk doel redelijk zijn eigen schuurpapier en wij verwachten dan ook dat dit proces goed te doorlopen is. Vaak is al bekend of u met de hand schuurt of met een hulpmiddel. Wanneer u met een hulpmiddel schuurt ligt de vorm en maat vaak al vast. Wanneer u met de hand schuurt ligt de benodigde hoeveelheid en het doel vaak al vast. Met deze informatie zou het moeten lukken uit te komen bij het juiste schuurpapier. Maar wat als u het juiste schuurpapier heeft geselecteerd. Dan wordt u overrompeld door tientallen verschillende fijnheden, wat zeggen deze en welke fijnheden heeft u nodig?
Wat zijn fijnheden
Schuurpapier fijnheden, grofheden of korrelgroottes staan allemaal synoniem voor hetzelfde. De grootte van de korrels op het schuurpapier. Een voor de kenner zeer belangrijk iets, maar door de gemiddelde klusser een vergeten onderwerp. Vele zullen naar de bouwmarkt vertrekken voor schuurpapier in de juiste vorm, maar zullen niet letten op fijnheden. Dit terwijl fijnheden een kernonderdeel zijn van de functie van schuurpapier. De juiste fijnheid en afwisseling van fijnheden maakt of breekt uw project. Daarnaast gaat uw schuurpapier ook veel langer mee wanneer u fijnheden op de juiste manier weet te gebruiken. Op het juiste moment in het schuurproces en op het juiste materiaal. Een hele kunst, welk wat ervaring vergt, maar het uitzoeken zeker waard is. Een klein beetje kennis van fijnheden kan al een magistraal verschil teweeg brengen in uw project.
Welke fijnheid heb ik nodig
Welke specifieke fijnheden u nodig heeft voor uw project valt niet te zeggen, maar enkele indicaties vallen te geven welke u als het goed is aardig op weg zouden moeten helpen. Allereerst is het handig om te weten dat een hogere fijnheid fijnere korrels betekent. Een fijnheid van 60 is dus onwijs grof en vreet in 1x heel veel materiaal weg. Een fijnheid van 2000 is onwijs fijn en vreet nauwelijks materiaal weg. Voor een gemiddeld hout schuur project valt bvb fijnheid 40 of 60 aan te raden wanneer heel veel materiaal weggevreten moet worden. Waarna opgebouwd kan worden naar bijvoorbeeld 120, 240 en een fijnheid van 400, om zo met steeds fijner schuurpapier minder weg te vreten van het materiaal en een baby zacht oppervlak te creƫren. Naast hout kan schuurpapier ook gebruikt worden op bvb glas, hiervoor valt een zeer hoge fijnheid van 1000 tot wel 4000 aan te raden.
closearrow-circle-o-downellipsis-vstaruserscartmap